DE HOTSTONE MASSAGE

 ... EEN WELDAAD VOOR LICHAAM ÉN GEEST!


De mens gebruikt al eeuwenlang stenen voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen. De Indianen beweren dat stenen zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur en bevatten daarom natuurlijke krachten.

De stenen gebruikt bij de massage heten basalt, deze worden gevormd vanuit hete lava van vulkanen en na eeuwenlang in rivierbeddingen te hebben gelegen kregen ze hun mooie, ronde en gladde vormen.  Basalt is paramagnetisch, wat betekent dat de steen aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is de geleider van subtiele energieën. De warmte dringt ver door in de spier en verlicht eventuele spanningen. De hotstone massage vergroot het gevoel van welzijn en werkt dieper en effectiever bij chronische pijnen.

Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Deze massage is aangewezen bij:

• Acute en chronische spierproblemen

• Spier-, gewricht- en/of zenuwpijnen

• Rug- en/of nekpijn

• Algehele vermoeidheid

 


Esthétique NYMFE (VOF)

Moerkerkse Steenweg 344

8310 Brugge - BE

050/35 45 45

__________________________

 info [at] nymfe [dot] be

________________________

BTW BE 0829.790.161

RPR Brugge

OPENINGSUREN   |   LOCATIE

___________________________________________________________

 

DINSDAG - WOENSDAG - DONDERDAG - VRIJDAG 

09u - 12u30 en 13u30 tot 18u30

ZATERDAG

08u30 tot 13u30

MAANDAG, ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN

 

 ________________________________________________________________________

 ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY BELEID | COOKIE BELEID | DISCLAIMER | PRIJZEN

 

 

Comments